Sådan laver du pandekager og varme drikke ude i det fri
Om efteråret bliver vejret noget koldere og mere gråt, end det er om sommeren, men det skal ikke afholde dig fra at dyrke og nyde udelivet. Det handler bare om at have det rigtige udstyr. Der er nemlig ikke noget, der hedder dårligt vejr – kun dårlig påklædning og mangel på det rette grej. I denne artikel får du nogle tips til, hvordan du kan holde varmen ude i det kolde efterårsvejr med lækre varme pandekager og varme drikke.
Pandekager over bål
Det er altid hyggeligt at tilberede og spise pandekager, men det kan være ekstra hyggeligt at gøre det over bål, og specielt hvis man har børn, for så kan det være en sjov fællesaktivitet. Det kræver selvfølgelig, at I har adgang til et bålsted, og at I har en bålpande. Nedenfor får du opskriften til lækre bålpandekager.
10 stk. bålpandekager
150 gram mel
4 ½ deciliter mælk
50 gram smør
3 æg
½ tsk. Salt
Tilbehør til pandekagerne som marmelade, flormelis, sukker eller andet
Først pisker du mel og mælk sammen, indtil der ikke er flere klumper i jævningen. Så smelter du smørret og tilføjer det til blandingen, og derefter tilføjer du æggene og salt, blander det hele sammen og lader blandingen stå i cirka ½ time. Efter den halve time smelter du lidt fedtstof på bålpanden over den åbne ild og tilføjer lidt dej til panden. Det kan være forskelligt, hvor varm panden bliver så husk at tjekke pandekagen jævnligt for at undgå, at den brænder på. Når pandekagen er gennembagt tages den af panden og serveres med det ønskede tilbehør.
Varm chokolade eller kakao – uden bål
Det er nemt og super hyggeligt at lave varm chokolade eller kakao, når man er ude i naturen og eventuelt skal overnatte der. Det kan være rigtig dejligt at sidde og varme sig på en varm drik, når solen begynder at gå ned, og man sidder og snakker. Skal du lave varm chokolade eller kakao, uden at du har adgang til et bålsted, så skal du medbringe et lille blus og en kasserolle på turen, hvis altså ikke du tager et helt stormkøkken med. Nedenfor får du en guide til, hvordan du laver de to varme drikke.
Varm chokolade til 4 personer
½ liter mælk
100 gram mørk chokolade
Eventuelt flødeskum på dåse eller 1 ½ deciliter piskefløde
Det første du skal gøre at varme mælken op i kasserollen/gryden, indtil det begynder at koge. Huske at røre rundt så at det ikke brænder på. Tag gryden af varmen. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i den varme mælk, mens du rører rundt. Bliv ved med at røre indtil chokoladen er helt smeltet. Nu er den varme chokolade klar. Sprøjt eventuelt flødeskum eller kom pisket piskefløde ovenpå kakaoen, når den skal serveres.
Varm kakao til 4 personer
1 deciliter kakao
½ deciliter sukker
1 liter mælk
Eventuelt flødeskum på dåse eller 1 ½ deciliter piskefløde
Først skal du røre kakao og sukker sammen i 1 deciliter kold mælk, så at der til sidst ikke er nogen klumper. Derefter varmer du resten af mælken op i kasserollen/gryden, indtil det begynder at koge, og så hælder du den kolde mælk med kakao og sukker i. Rør det godt sammen og smag kakaoen til med sukker. Sprøjt eventuelt flødeskum eller kom pisket piskefløde ovenpå kakaoen, når den skal serveres.